Sønnike til fodbold eller datteren til dans? Få barnet afsted

Undersøgelser fortæller, at det er en fordel for børn, hvis de har en form for fritidsaktivitet, de kommer afsted til. Det er nemlig igennem den fysiske aktivitet, at kroppen udvikler sig og vokser normalt. Desuden styrker det børns sociale kompetencer at komme ud blandt andre børn. De lærer om samarbejde, de lærer at blive en bedre ven, og så kan de forbedre deres kondition og motoriske evner. Selvom det virker oplagt at sende sit barn afsted til en form for sport i fritiden, er mange hobbyer dyre at gå til. Hvis økonomien er en forhindring, kan du overveje at låne dig til en god opstart for dit barn. Der findes for eksempel Privatlån trods RKI.

Vælg den rigtige hobby

Det er en balance at hjælpe sit barn med at finde den rigtige hobby. På den ene side skal barnet selv være med til at pejle sig ind på noget, det finder interessant. På den anden side kan der også opstå behov for en voksen, der presser lidt på for at få barnet ud af komfortzonen. Her er nogle råd til, hvad du kan tale med dit barn om:

  • Fortæl hvad, du synes, er interessant. Hvis du selv har nogle oplevelser med en fritidsaktivitet fra din ungdom eller noget, du stadig går til. På den måde kan dit barn allerede få en idé om den glæde, der opstår i at få sig en interesse eller hobby.
  • Giv dit barn nogle forslag. Det er for meget, hvis dit barn selv skal vælge mellem alle de tilbud, der findes. Du kender dit barn bedst, så udvælg nogle ting på forhånd, som du tror, dit barn vil være god til eller interesseret i. Tag derefter en fælles snak om de ting.
  • Vær en praktisk hjælp. Dit barn kommer bedst fra start med sin nye hobby, hvis du hjælper med at sørge for de praktiske ting. Hvor, hvad og hvornår? Hjælp så vidt muligt dit barn med at komme afsted, få de rigtige ting med og komme afsted på det rigtige tidspunkt.